T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Mersin Eyüp Aygar Anadolu Lisesi

Dijital Vatandaşlık Projesi Başarı ile tamamlanmıştır.

Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen "Dijital Vatandaşlık Eğitimi Destekleyenler Ağı" ile ilgili Ulusal çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülmektedir. Dijital  Vatandaşlık Eğitimi Ulusal ve uluslararası düzeyde yaygınlaştırılacak olup ülkemizin 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm temasında yürütülmekte olan çalışmalara destek sağlayacaktır. Bu kapsamda Türkiye genelinde ulusal ve uluslararası çalışma ve projelere yüksek oranda katılım sağlayan, bu projelerde dijital vatandaşlık eğitimini ve önemini konu alan çalışmaları ön plana çıkaran, yabancı dil yeterliliği olan çalışma ekibi kurabilecek 10 proje okulu belirlenmiştir. 

     Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü kararınca okulumuz Eyüp AYGAR Anadolu Lisesi projeye dahil edilen 10 okuldan biri olmuştur. Projeyi koordinatörü olarak okulumuz  öğretmenlerinden Almanca öğretmeni Kenan Çete seçilmiş ve Rehber Öğretmenimiz Tolga ATALAY ve İngilizce Öğretmenimiz Fahri GÜL ve Deniz AKDENİZ ile birlikte çeşitli etkinlikleri birlikte tamamlamışlardır. 

       Proje kapsamında belirlenen okullar Dijital Vatandaşlık Eğitimi ile ilgili Avrupa Konseyinin belirlediği  10 etki alanından e-Güvenlik etki alanı ile farkındalık çalışmaları yaparak, öğrencilermizle çeşitli etkinlikler gerçekleştirmişlerdir.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü dahilinde 10 proje Okulları Koordinatörlerinden okulumuz proje Koordinatörü Kenan Çete , 3-4 Kasım 2020 tarihinde Avrupa Konseyi İle UNESCO nun ortaklaşa düzenlediği Council Of Europe Digital Citizenship Education Days konferansına katılmış. Okulumuzda yaptığımız örnek çalışmalar konferansta sunulmuştur.

 

24-01-202124-01-202124-01-202124-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.11.2020 - Güncelleme: 19.01.2022 17:40 - Görüntülenme: 782
  Beğen | 1  kişi beğendi