T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Mersin Eyüp Aygar Anadolu Lisesi

Virtuelle Achtziger Jahren eTwinning Projesi başladı

Okulumuz öğretmenlerinden Seçil Can ve Nimet SEYHAN'ın da dahil olduğu Virtuelle Achtziger Jahren (Sanal 80'ler) isimli eTwinning Projesi başladı.

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerin SEÇİL CAN ve Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi ALİ SEMİH DEMİRCİ'nin yaptığı Virtuelle Achtziger Jahren ( Sanal 80'ler) isimli eTwinning Projesi başlamış, okulumuz öğretmenlerinden NİMET SEYHAN da projeye ortak olarak dahil olmuştur. Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde gerçekleşecek projenin hedef ve davranışları aşağıdadır. Öğretmen ve öğrencilerimize projelerinde başarılar dileriz.

Projenin Kısa tanımı:Her şeyin gerçeği yerine sanalının yapılmaya gitgide alışıldığı 21. yüzyıl dünyasında sanal müzeler, sanal sergiler hızla artmaktadır. Günümüzde Pandemi nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait bir çok müze sanal olarak gezilebilmektedir. Öyle ki; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birkaç yıl önce başlatılan sanal müzeler günden güne sayıları artmaya başlamıştır. Dünyada internet teknolojisinin hızlı gelişimi ve buna bağlı olarak kullanımının da hızla yaygınlaşmasıyla müzecilik kavramı artık günümüzde yerini "sanal müze" kavramına bırakmaya başlamıştır. Günümüzde bilgi teknolojilerinin gelişimine bağlı olarak sanal müzeler de bilgi kaynağı olarak öne çıkmaktadır. İşte bizler de bu fikirden yola çıkarak ülkemizin yakın tarihine ait seksenli yılların kültürel varlık ve zenginliklerine ve de değerlerine dikkat çekmek üzere sanal bir müze kurma fikrine ulaştık. Seksenli yılların Türkiye'sinde çocukların oynadıkları oyunlara, oynadıkları  oyuncaklara, dinlenen şarkılara, özel günlerde yazılan kartpostal ve mektuplara, yapılan sohbetlere, evlerdeki eşyalara, alışverişe, tarıma, eğitime, sağlığa dair kısaca seksenli yılların genel özelliklerini içeren kültürel varlık ve değerlerimizi sanal bir müzede sergilemek istiyoruz.

Projenin Amacı:Amacımız; özellikle seksenli yılların kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, öğrencilerimizin ve gelecek nesillerimizin bilgi ve kültür birikimine katkıda bulunmak, öğrencilerimize kültür varlıklarının korunmasına yönelik bilincin oluşmasını sağlamak olacaktır. Hayatı, yaşayarak kavramak, günümüzde yaygınlaşan eğitim anlayışlarından biridir. Yeni nesillerin geçmişi algılamalarında eski yaşantılara ait eşyalar etkili olmaktadır. Bu proje kapsamında oluşturulacak sanal müze  uygulaması ile ülkemizin yakın tarihi olan seksenli yıllara ait kültürel mirasın korunabilmesi, dokümantasyonun yapılması ve sürdürülebilir bir anlayışla gelecek nesillere aktarılmasında bir model oluşturabileceği kanaatine varılmıştır.

Projenin Hedefleri:Bu proje ile öğrencilerin

1. Bilgi, duygu ve düşüncelerini sunmak amacıyla bilişim teknolojilerinden yararlanmaları,

2. Kullandıkları teknolojik ürünlerin zaman içindeki gelişimini kavramaları,

3. Teknolojik ürünlerin hayatımızda ve çevremizde yaptığı değişiklikleri dikkate alarak geçmiş ile bu günü karşılaştırabilmeleri,

4. Kültür öğelerinin geçmişten bugüne değişerek aktarıldığına ilişkin yakın çevrelerinden kanıtları araştırıp göstermeleri

5. Ailesi ve çevresindeki milli kültürü yansıtan öğeleri fark etmeleri

6.Ana dili ve Yabancı dili etkili ve düzgün kullanma,

7.Ana dilde ve yabancı dilde kelime dağarcığını geliştirme,

8.Eğitim teknolojileri web 2 araçlarını etkili kullanma

 

26-01-202126-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2021 - Güncelleme: 27.01.2021 21:33 - Görüntülenme: 705
  Beğen | 4  kişi beğendi